Büyükçekmece Rehberi

Rize’den ders niteliği taşıyan pankart ! PAYLAŞALIM

  • Genel
  • 05 Ağustos 2012
Rize’den ders niteliği taşıyan pankart ! PAYLAŞALIM

 

‘Ateş Seni Çağırıyor’ Sloganıyla bilinen Burger King şubesinin karşısına Rize’de “Ders Niteliğinde Pankart” ! 🙂

Ramazan Ayına eskiden farklı dinlerden olan insanlar bile hürmet ederlerdi. Bunu İstanbul’da yaşanmış olan şu durumla açıklayabiliriz. İstanbul’un fethinden sonra Şanlı Ecdadımız Osmanlı hiç kimsenin dinine karışmamıştır. İstanbul da o zamanlarda da Yahudi aileler de ikamet etmekteydi. Ramazan ayında Yahudi bir çocuk kapı önünde ekmek yiyormuş, kapı önün de ekmek yediğini gören anne Müslümanlar görürde canı çeker diye çocuğuna içeride ekmeğini yemesini söylermiş.

Fakat günümüzde öylemi GENELLİKLE ŞEHİR MERKEZLERİNDE MÜSLÜMANLARIN BİLE RAMAZAN AYINA HÜRMET GÖSTERMEDİĞİNİ GÖRÜYORUZ.

İnsanların gözlerine baka baka, Püfür Püfür sigara içmeleri, Su içmeleri oruç tutan kişilerin ağrına gidiyor, bu saygısızlığı Yahudi bile yapmaaaazzz dı.

İnsanlık öldü mü yahu, hastaysan, özel durumun varsa, yada her ne sebeple olursa olsun milletin gözünün önünde bu yapılmaz ki.

 

Ramazan ayında lokantaların iftardan önce bütün gün açık durması ve oruç tutmayanlar için hizmet vermesi caiz midir?
Değerli kardeşimiz;Ramazan-ı Şerif müslümanların en mukaddes ayıdır. Bu ay, her mü`minin hürmet etmesi icab eden bir aydır. Hatta bir kimse yolculuk veya kadın aybaşı gibi bir halde olsa bile halkın gözü önünde yemek yememesi gerekir. Ramazan-ı Şerifte lokanta açıldığı takdirde yolcu, aybaşı ve lohusa halinde olan kimseler yiyebilecekleri gibi mazereti olmayan kimselerin de yemek yeme ihtimali vardır. Bu açıdan dikkatli olmak gerekir.Ancak çocuklara, yolculara ve oruç tutması farz olmayan müslümanlar ile, gayr-i müslimlere yemek satmak veya iftar yemeğini hazırlamak için lokanta açıp çalıştırmanın bir sakıncası yoktur. Bu nedenle lokanta ve pastane gibi yerlerin Ramazan ayı içinde hanımlar, yolcular ve hastalar gibi mazeretli kimseler ve gayr-i müslimlerle alış verişi caizdir. Fakat oruç tutması gerektiği halde kasden oruç yediği bilinen kişiye satış yapmak caiz değildir. Çünkü günaha yardımcı olmak da günahtır.Terminallerde veya çarşının ortasında lokanta, pastane işletmekte olan bir şahıs, gelen müşteri, misafir yada oruç tutması farz olmayan birisi ise veya gayr-i müslim olduğunu biliyor ise, o zaman satış yapabilir. Oruç tutması gereken birisi ise satış yapamaz.

Bkz. Halil GÜNENÇ, Günümüz Meselelerine Fetvalar.

Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.