Büyükçekmece Rehberi

İstanbul’da mutlaka görmeniz gereken yerler!

FİRMA HAKKINDA
FOTO GALERİ
VİDEO
KONUM
YORUMLAR

Avrupa ve asya yakalarıyla dünyanın en ilginç metropolü İstanbul’u gezmek için iyi bir planlama yapmanız şart. Doğu ve batının buluştuğu bir eşik, zamanın hiç durmadan aktığı bir metropol.

Tarihi yarımadası, Beyoğlu ve Galata bölgesi, modern semtleri, Haliç’i, yalıları, kavakları, Boğaz köprüsü, müzeleri, alışveriş merkezleriyle 24 saat yaşayan canlı bir şehir.

 

TARİHİ YARIMADA

tarihi-yarimada-2

ayasofya-camii

 

tarihii-yarimda

 

  • Ayasofya Camii
  • Topkapı Sarayı ve Çevresi
  • Arkeoloji Müzesi
  • Soğukçeşme Sokağı
  • Gülhane Parkı
  • Sultanahmet Meydanı ve çevresi
  • Hipodrom ve çevresi
  • Türk islam eserleri müzesi
  • Yerebatan Sarnıcı
  • Arasta Çarşısı

 

AYASOFYA CAMİİ

Ayasofya camii, dünyanın 4.büyük ve eski kilisesidir. Mimar Sinan’ın hayatını, Ayasofya’nın teknik başarılarını geçmeye adadığı söylenir. Yüzölçümü 7.570 metrekare olan ve uzunluğu 100 metreyi geçen sultan türbeleri ve mozaikleri ile ilgi çeken müzenin en önemli ayrıntısı, sütunları, 1.Jüstinyen tarafından (527-565) yaptırılarak yüzyıllarca Bizans’ın su ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Yerebatan Sarnıcını’da görün.

ayasofya-camii3

Ayasofya Camii

galata-kulesinden-ayasofya-ve-sultanahmet

Galata Kulesi’nden Ayasofya ve Sultanahmet Camii

 

YEREBATAN SARNICI

Bizilika Sarnıcı 140×70 metre boyutlarında 336 sütunlu ve 80.000 metreküp su alabilen su deposuydu. Sarnıç 1990′lı yıllarda yeniden temizlendi, ışıklandırıldı ve suya balıklar atıldı. Bizans ve Roma dönemlerinde kent kuşatıldığında su ihtiyacını karşılamak üzere böyle bir sarnıç yapılmıştı. Yerebatan Sarayı ziyarete açık.

 

yerebatan-sarnici

Yerebatan Sarnıcı

yerebatan-sarnici3

Medusa- Yerebatan Sarnıcı

SULTANAHMET MEYDANI

Sultanahmet’te yürüyün, Gülhane parkını gezin. Sultanahmet Köftecisi’nde köfte piyaz yiyin, Arkeoloji Müzesi’nin bahçesinde çay için, Kapalıçarşı’yı gezip Şark Kahvesi’nde oturun, Mısır Çarşısı’ndan alışveriş yapın, Çorlulu Ali Paşa Medresesi’nde nargile için, Beyazıt’taki Sahaflar Çarşısı’nı gezin.

 

TOPKAPI SARAYI

Osmanlı İmparatorluğu’nun, başkent İstanbul’da yönetim sarayı ve hanedanlık ikametgahı olarak kullandığı Topkapı Sarayı, 1473′te tarihlenir. Osmanlı Hanedanının, 19.yüzyılda Boğaziçi saraylarına yerleşmesine dek kullanılan Saray, Cumhuriyet’ in ilanından sonra, Atatürk’ün emriyle müze haline getirilmiş.

topkapi-sarayi

Topkapı Sarayı

 

EMİNÖNÜ

Tercihiniz alışveriş yapmaktan yana ise özellikle tekstil ve ev eşyaları konusunda yüzlerce dükkanın bulunduğu Tahtakale ile elektronik eşyanın kalbinin attığı Doğubank’ı gezebilirsiniz. Gezinizin akşamında semtin yakınında bulunan Kumkapı meyhanelerinde günü keyifle sonlandırabilirsiniz.

 

Eminönü, göz dolduran yapılarının yanında ticaret merkezi olmasıyla da önem taşıyor. Bir tarafında 1890′da yapılan Sirkeci Garı, diğer tarafında ise çarşıları ve vapur iskelesi bulunuyor. Büyük Postane Binası, Cağaloğlu Hamamı, Beşir Ağa Camii, Zeynep Sultan Camii, Aya kiryaki Kilisesi, Ermeni Patrikhanesi ve Meryem Ana Kilisesi ise Eminönü’nde bulunan gezi adresleri…

Anadolu yakasına geçmek isteyenler ise Eminönü İskelesi’ndeki vapurları kullanıyor. Vapura binmeden önce martılar için alınan simitler, yarım saati bulmayan deniz sefasını daha da renklendiriyor. Kumkapı’daki Balık Hali’ni gezmeyi de unutmayın.

eminonu-yeni-camii

Eminönü -Yeni Camii

misir-carsisi

misir-carsisi2

Mısır Çarşısı

 

MİNİATÜRK

Eyüp’teki Piyer Loti Kahvesi’ne teleferikle çıkın, Haliç’i ve Marmara’yı kucaklayan panaromasıyla mükemmel bir seyir terası olan Zeyrekhane’de oturun, Haliç’te motor turu yapın, Koç Müzesi’ni ve Miniatürk’ü gezin, Pazar günleri gerçekleştilen mehter gösterisini izleyin, santral İstanbul’un faaliyetlerine katılın, Eyüp Camii’ni ziyaret edin, Haliç kıyısında yürüyün.

miniaturk2

 

miniaturk

 

miniaturk3

 

miniaturk4

 

Mutlaka Görmeniz Gereken mekanlar:

Zeyrek, Ayvansaray ve Fener bölgesi, İstanbul’un en eski bölgelerinden biri. Görülecek tarihi yapılar arasında Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi, bugünkü adı ile Gül Camii olan Aya Teodosiye, Meryem Ana Kilisesi, bir şatoyu andıran Fener Rum Erkek Lisesi, Fener Rum Patrikhanesi, Balat Or-Ahayim Hastanesi, Ahrida Sinagogu, Kanlı Kilise (Moğol kilisesi), Kadın eserleri kütüphanesi, Kantemir Evi, Bulgar St. Stephan Kilisesi, Gregoryan Ermeni Kilisesi Surp Hreşdagabet, Vlaherna Meryem Ana Kilisesi, İvaz Efendi Camii, Leon Surları ve Eyüp’teki Eyüp Sultan Türbesi bulunuyor.

 

GALATA KÖPRÜSÜ

Siluetini İstanbul’a, 1348′de Cenevizlilerin armağan ettiği Galata Kulesi çıkar karşınıza Galata’ya gelince. 62 metrelik boyu ve 12 katıyla bu görkemli kule, Cenevizliler tarafından istihkam amacıyla yaptırılmış. Osmanlı döneminde gözetleme amacıyla kullanılmış. Günümüzde ise turizme hizmet veriyor. Yakınlarındaki Galata Mevlevihanesi ve Divan Edebiyatı Müzesi’ni de ziyaret edin.

Sanatçıların sığınağı, bohem Asmalımescit üzerinden Galatasaray’a yürüdüğünüzde St. Antuan’ı ziyaret etmeyi unutmayın. Fransiskenlere ait bu Katolik Kilisesi, İsa’nın havarilerini temsil etmek için Avrupa’da yapılmış olan kiliselerin sonuncusu.

galata-koprusu

Galata köprüsü

galata-koprusu-balikcilar

Galata Köprüsü üzerinde balık tutan insanlar

galata-koprusu-gece

Galata köprüsü gece görünümü

galata

Galata kulesi

FRANSIZ SOKAĞI

Nevizade Sokak’ta, Çiçek Pasajı’nda ya da Asmalımescit’te bir Beyoğlu gecesi yaşayın.

Tarihi Galatasaray Hamamı’nda hamam keyfi yapın.

Balık pazarını gezip midye dolma ve kokoreç yiyin, sanat galerilerini gezin, Galatasaray’ın Küçük Paris’i olan Cezayir Sokak’ta eğlenin.

Cihangir’deki Doğa Balık Lokantası’nın terasında manzaraya karşı balık keyfi yapabilirsiniz.

Görmeyi Unutmayın!

Afrika Han, Rumeli Han, Ağa Camii, Emek Han, Alkazar Sineması, Halep Çarşısı, Atlas Pasajı, Çiçek Pasajı, Balık Pazarı, Nevizade Sokağı, Beyoğlu Han, Galatasaray Lisesi, Aznavur Pasajı, Fransız Sokağı, St. Antuan Kilisesi, Markiz Pastanesi…

 

fransiz-sokagi

BOĞAZİÇİ

Mimar Sinan tarafından yapılan Sinan Paşa Camii ile Barbaros Türbesi ve arkasında yer alan Deniz Müzesi, Beşiktaş meydanının, yukarıya doğru çıkarken görülebilen Yıldız Sarayı ise Barbaros Bulvarı’nın önemli yapıları arasındadır.

Boğaziçi, hala köy görünümünü koruyan semtleri ve modern eğlence merkezleriyle sizi İstanbul’un farklı bir yüzüyle tanıştıracak. Ortaköy, haftanın her günü kurulan küçük tezgahları ve kahveleriyle her kesimden insanın uğrak yerlerinden… Ortaköy’den Dolmabahçe’ye doğru giderken rastlanabilecek yapıların en önemlisi 1856 yılında hizmete giren DOLMABAHÇE SARAYI’dır.

 

BEBEK KAHVESİ

Boğaz’ın korunaklı limanlarından birine sahip olan Bebek kahveleri ve badem ezmesiyle ünlü. İstinye- yeniköy-Tarabya hattında zamana meydan okuyan köşkler, yalılar yer alır. Sarıyer ise böreğiyle ün yapmıştır. Sarıyer’den sonrra balık lokantalarınınn yoğunlaştığı Rumelikavağı ve Rumelifeneri gelir. Karşı yakasında ise Anadolufeneri ve Anadolukavağı bulunur.

Tarihi hisarı ve çay bahçeleriyle Rumelihisarı, kentin en modern müzesinin bulunduğu Emirgan, kıyı kahveleriyle bilinen Yeniköy, Kuzguncuk, Beylerbeyi, Beykoz, Kanlıca, Arnavutköy, Boğaziçi’nde gezmenizi önerdiğimiz semtlerin başlıcaları.

 

Mutlaka Gidin!’

Her sabah erkenden Eminönü ’nden kalkan vapurlar, Kabataş, Beşiktaş, Ortaköy, Kuzguncuk, Beylerbeyi, Çengelköy, Arnavutköy, Bebek, Kandilli, Anadoluhisarı, Kanlıca, Emirgan, İstinye, Çubuklu, Paşabahçe, Beykoz, Yeniköy, Büyükdere, Sarıyer ve Rumelikavağı iskelelerine uğrayarak Anadolukavağı’na varıyorlar. Vapurların ilk seferi 07:50; son seferi 19:35 www.ido.com.tr  TEL : 0212 444 44 36

 

ÜSKÜDAR- KADIKÖY- KAVAKLAR

Yakanın önemli yapılarından biri Haydarpaşa Garı. Üsküdar’da ise III.Ahmed Çeşmesi, Selimiye Camii, Mihrimah Sultan Külliyesi ile Ayazma Camii öne çıkan tarihi yapılardandır. İnsanların akın ettiği Üsküdar Meydanı’nın gün boyu yaşadığı karmaşasını, Boğaz’ın incisi vapurlar giderir.

haydarpasa-tren-gari

Bunları Mutlaka Yapın!

Üsküdar’daki Kanaat Lokantası’nda yemek yiyin,

Kız Kulesi’ni ziyaret edin,

Salacak’taki ve Moda’daki çay bahçelerinde oturun.

Haydarpaşa Garı’nın fotoğraflarını çekin.

Ayrıca Rumelikavağı yolundaki Telli Baba’ya uğrayın. Anadolukavağı Kalesi’ne ve Yoros Tepesi’ne tırmanın, Rumelikavağı’ndaki Altınkum Tesisleri’nden denize girin. Kavaklar’ın balığı ve midyesi dışında, inciri ve yoğurdu da ünlü. Ayrıca çiçekçiliğin de yoğun olarak yapıldığı köylerde seralarda yetiştirilen süs bitkilerinden satın alabilirsiniz.

Kız Kulesi

RUMELİKAVAĞI

Bizans ve Osmanlı dönemlerinde önemli bir sınır kontrol noktası olan Rumeli ve Anadolu Kavakları, günümüzde balık restoranları, plajları, meyveleri ve antik kaleleriyle Boğaziçi’nin  iki yakasına karşılıklı yerleşmiş turistik birer köy havasında. Rumelifeneri, Telli Baba ve Sahil Yolu, Yoros Kalesi göreceğiniz yerler arasında.

rumelikavagi

GARİPÇE KÖYÜ

Rumelikavağı üzerinden ulaşabileceğiniz Garipçe köyü, kral Phineas’ın köyü olarak biliniyor mitolojide. Antikçağda Gyropolis ya da Akbabalar köyü de denilen Garipçe köyü, tipik, sevimli bir balıkçı köyü.

garipce-koyu

 

KİLYOS, ZEKERİYAKÖY, DEMİRCİKÖY

Kilyos’un plajları meşhur ama köyün arkasındaki ormanlar da hayli süprizli. Kilyos’un yanı başındaki Demirciköy de deniz, piknik ve kamp için hayli elverişli. Zekeriyaköy-Kemerburgaz yolundaki Göçmen’s Ranch’ta, binicilik dersleri veriliyor.

Henüz resim eklenmemiş.

Henüz video eklenmemiş.

Henüz harita eklenmemiş.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

FİRMA HAKKINDA BİR YORUM YAZIN

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.